forestillinger

Teater og scenisk fortælling -

Pernille har skabt flere forestillinger, solo og sammen med kolleger og musikere. Hun har noget på hjerte, og turnerer i hele landet.

Pernille spiller på skoler, i biblioteker, på plæner, i kirker og i byens gader.

Vægten er på vedkommende og væsentligt indhold, formidlet levende, til tider latter, eller tårer, men aldrig ligegyldigt!

Et stærkt eventyr om børns og bjørnes kræfter.

Bjørnekongen -

”Vi er i et land langt mod nord, og det er vinter. I den dybe mørke skov rører noget på sig…..” Sådan begynder en fantastisk og fantasy-fuld historie der trækker på urkræfter, eventyr og lidt gys á la´grotesque.

En konge er død, og kronprinsen i den lange hvide kjortel med det store mørke indeni, lader sig krone, efter han har smidt Lillebror i fængsel, for at ville henrette ham senere. Men hvem er det som befrier ham? Kan de vilde våben tæmmes? Kan børn få bjørnes kræfter, og hvem er det der går gennem skoven i en lang mørk kappe, med et gult blik, og fingre som rødder, med en ravn og en ulv ved sin side? Alt ender godt i denne fortælling, som både kan fortælles for børn og voksne!

Medvirkende: Pernille Stockfleth og Ida Bach Jensen (Kontrabas) Instruktion: Vigga Bro

 

Refusionsgodkendt af Statens Kunstfond fra 8 år.


En sand historie om en fiskerkone fra Dragør

Ellen - velkommen til Helvede

Ellen Nielsen – involveres som 55 årig i modstandsbevægelsen.

I oktober 1943 er Ellen med til at smugle jøder og frihedskæmpere til Sverige, og senere medvirker hun til våbensmugling. I sommeren 1944 tages hun af Gestapo, og bliver sendt til Frøslevlejren i Sønderjylland. Men snart efter begynder turen til Helvede, med Ellen siddende på en kuffert i en godsvogn på vej ned gennem Tyskland, mod koncentrationslejren Ravensbrück. De pinsler hun må udstå der, er så grumme, at det næsten ikke er til at bære, men til allersidst bliver hun reddet og båret ud i en hvidmalet ambulance.

Medvirkende: Pernille Stockfleth og David Kampmann på barytonguitar.

Refusionsgodkendt af Statens Kunstfond fra 7 år.


Ernest Shackletons og Knud Rasmussens liv beskrives i klare krydsklip.

”For Satan hvor er her koldt - Jeg længes mod isen”.

Den 5. Thule Ekspedition tværs over Canadas nordligste kyst, og Shackletons berømte sidste ekspedition til Antarktis.

Kom med til det kolde, kom med til isen, hvor døden og livet danser en farlig dans, og hvor grænser sprænges og overlevelsen synger i kroppen nat og dag i det iskolde fjendeland. Hvor får de to mænd deres eventyrlyst fra, og hvordan forvalter de deres trang til opdagelser. To mænd der tog til hver sin pol, på hver sin måde, men med rigtig mange fællestræk. Vi hører om barndom og ungdom for begge mænd, og hører om deres mest spektakulære ekspeditioner.

Medvirkende: Pernille Stockfleth og David Kampmann på guitar.

Formidlingsgodkendt af Statens Kunstfond fra 7 år.


Med André Andersen SOLO & Teaterkompagni

Menneskesønnens sidste dage -

De 30 sølvmønter vejer tungt i bæltet, da Judas kysser ham på kinden.

Peter græder da han for tredje gang benægter at kende ham, nøjagtig som forudsagt. Menneskesønnen sendes fra Herodes til Pilatus, der er kommet i en politisk kattepine, og til sidste må give efter. Menneskesønnen, der 30 år tidligere blev født i en stald, hænger på korset og forstår ikke hvorfor hans far har forladt ham.

Seks timer senere lægger han sit liv i sin fars hænder, og fortællingen om menneskesønnen slutter da han udånder på korset….Eller gør den? Og Hvor begynder den?

Medvirkende: Pernille Stockfleth, Aske Ebbesen  og André Andersen. Manus og instruktion: André Andersen

Refusionsgodkendt af Statens Kunstfond fra 5 år.


Co-produktion med Fortællekunsten

Alt det som Inger ser -

Inger er en lille pige der bor i lejlighed med sin mor og far. Ingers mor og far drikker og holder mange fester, så Inger sidder tit ude på opgangen om aftenen når der er fest. Hun har et hemmeligt sted, en svanerede, hvor hun gemmer sig. Men selvom hun føler sig helt alene, så er der heldigvis nogen der får øje på hende, og hun får både en uventet ven og hjælp fra nogen hun ikke troede kunne hjælpe.

Det er en gribende og realistisk historie, der egner sig til eftersnak og god tid i klassen efterfølgende. Kan også spilles for familier.

Medvirkende: Pernille Stockfleth og Kasper Sørensen

Refusionsgodkendt af Statens Kunstfond til mellemtrin.


Med André Andersen SOLO & Teaterkompagni

Didrik Drillepind -

En varm og særdeles interaktiv forestilling

Didrik Drillepind er en interaktiv forestilling hvor de små publikummer hjælper deres nye kamme-lege-rat med at skrive alle eventyr gode igen, efter de er blevet ødelagt af Didrik Drillepind. Undervejs møder de: Kamme-lege-raten, Didrik Drillepind, Klods Hans, den grimme Ælling, og trolden fra de tre bukkebruse, og forhåbentlig osse Sille Mille Fantasille.

Til stor glæde for alle lykkes det, og alle de små ”Eventyrdigtere” for deres egen tryllefjer med hjem, så de kan digte flere eventyr.

Forestillingen er en dialog mellem skuespillere og publikum, børnene digter nye slutninger sammen med skuespillerne, og det er en varm og særdeles interaktiv forestilling.

Medvirkende: Pernille Stockfleth og André Andersen. Manus og instruktion: André Andersen

Refusionsgodkendt af Statens Kunstfond fra 4 år.


En skrumlende og skramlende komedie-gyser

Tivoli - Roman og Ramunds fantastiske dødsdromen

Vi følger det unge ægtepar fra den hyggelige villavej i en lille by på Midtsjælland; og vi følger det omrejsende tvillingepar Roman og Ramund der kører dødsdromen i det omrejsende TIVOLI. De fire mødes på markedspladsen, en fløjlsblød sommernat, og vi følger dem sommeren igennem, på vejen mod den uafvendelige tragedie!

Mød parret der har alt, inklusive den perfekte gardinløsning! – og mød to forførere, der efterlader blodige knuste hjerter på landevejene rundt omkring i Danmark. De længes efter: Det vilde, det bofaste, det grænseløse, det trygge, det ukendte, det kendte…….

Medvirkende: Pernille Stockfleth og musiker


Det gamle japan

Kimono Fortællingerne -

Pernille fik foræret tre vidunderlige vintage kimonoer af tre japanske rakuko fortællere – det er i sig selv en sjov historie. Pernille har efterfølgende skabt historier til hver enkelt kimono. Hun satte disse rammer eller benspænd op for sig selv: Historierne skal foregå i det gamle Japan, der skal være en eviggyldig morale, og historierne skal passe til den enkelte kimono.

Pernille fortæller på scenen om hvordan hun fik kimonoerne foræret, og tager en ny kimono på, hver gang en ny kimonofortælling fortælles. Det er for voksne, og der kaldes både på latter og eftertanke.

Medvirkende: Pernille Stockfleth

 

For voksne

Levende Fortællinger

Pernille Stockfleth

Copyright Levende Fortællinger 2023 Fotos: Frantz Versig, Lisa Mai Werneburg, Wilfred Gachau m.m.